Uw nieuwe wijkbeheerder

Categorie: Algemeen
07-05-2018 In februari nam wijkbeheerder Micha Oostrum het stokje over van Elmar de Kok in Goes-West. Tot vorig jaar woonde hij zelf nog in de wijk in de Scheldestraat. “Nu loop ik niet meer als bewoner in de wijk rond, maar het voelt wel nog heel vertrouwd. Het leuke is dat ik nu op een andere manier iets kan bijdragen aan de wijk.” Hij vertelt u graag wat dat is.

Goed geïnformeerd
“Het leuke aan deze wijk is dat je in de stad woont, met alle stadse voorzieningen dichtbij. Maar het voelt als een dorp, met een beetje sociale controle en waar mensen elkaar nog groeten op straat”, vertelt Micha. Hij heeft de vernieuwing van Goes-West van dichtbij meegemaakt en is er positief over. Maar hij weet dat niet iedereen dat is. “Ik denk dat mensen positiever worden als ze goed geïnformeerd zijn. Dus: wat gaat er gebeuren en wanneer, hoe komt het eruit te zien en wat zijn de gevolgen voor iemand persoonlijk?”

Ik ben er voor u!
Om de huurders in Goes-West goed te informeren en te weten wat er speelt, wil Micha zoveel mogelijk aanwezig zijn in de wijk. “Ik vind de sociale kant van mijn functie het belangrijkst. Je ziet dat mensen steeds meer zichzelf moeten redden. Daardoor zijn steeds meer mensen eenzaam en ontstaan er andere problemen. Niet iedereen weet waar hij terecht kan voor hulp. Ik kan problemen signaleren en mensen doorverwijzen naar instanties die ze verder kunnen helpen. Daarvoor werk ik samen met andere partijen zoals SMWO, andere zorginstanties en de gemeente. En ook met de wijkagent heb ik regelmatig overleg.” Om dat allemaal voor elkaar te krijgen is zijn boodschap aan de huurders: “Spreek me gerust aan als u me in de wijk ziet. Of het nu gaat om negatieve of positieve dingen: ik wil aanwezig en toegankelijk zijn. Ik ben er voor u!”

Ontwerp & realisatie: Nilsson