Uitstel voor heiwerkzaamheden Goes-West

Categorie: Algemeen
25-08-2020 In Goes-West zijn de voorbereidingen gestart voor de realisatie van 65 woningen in de koop- en huursector. In juli jl. zijn alle omwonenden schriftelijk geïnformeerd over het project en de werkzaamheden. Hierna zijn afgelopen week alle omwonenden nogmaals geïnformeerd over de – deze week - geplande heiwerkzaamheden. Afgelopen vrijdag bleek dat door één van de omwonenden om een voorlopige voorziening gevraagd is bij de rechtbank tegen de heiwerkzaamheden. Beveland Wonen is voornemens het heiwerk uit te voeren maar heeft onverplicht besloten de uitvoering hiervan tot na de zitting bij de Rechtbank uit te stellen.

Beveland Wonen heeft meer dan 200 omwonenden schriftelijk geïnformeerd over de geplande heiwerkzaamheden. Bewoners werden tevens uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over het project. Hieraan bleek beperkt behoefte, met tien geïnteresseerden gaat Beveland Wonen deze week persoonlijk in gesprek. Eén van de omwonenden heeft de rechtbank om een voorlopige voorziening gevraagd tegen de heiwerkzaamheden. Beveland Wonen respecteert het feit dat de rechtbank is ingeschakeld. In het belang van de toekomstige bewoners (huurders en kopers) zal Beveland Wonen binnenkort starten met de heiwerkzaamheden, zodat de woningen binnen de afgesproken termijn kunnen worden opgeleverd . Nu de zitting is gepland op 27 augustus a.s., zal Beveland Wonen de werkzaamheden onverplicht twee dagen uitstellen van de eerder geplande startdatum op 26 naar 28 augustus a.s.

 

In totaal komen er 65 nieuwbouwwoningen op locatie 15 A en B (Naereboutstraat, Heemskerkstraat, Zuidvlietstraat, Willem Barentszstraat en de Pasteurstraat), waarvan er 21 zijn verkocht en waarvan 44 woningen bestemd zijn voor de verhuur. Deze huurwoningen zullen uiteindelijk door Beveland Wonen worden verhuurd. Verschillend woningtypes worden in dit plan gerealiseerd, zo worden er levensloopwoningen, kleine en grotere eengezinswoningen gebouwd.

Ontwerp & realisatie: Nilsson