Sloop woningen Frans Naereboutstraat

Categorie: Algemeen
25-10-2019 Woningcorporatie RWS hoopt in januari de 25 dichtgetimmerde woningen in de Frans Naereboutstraat in Goes te kunnen slopen.

Bron: PZC.nl, 23 november 2019

De ramen en deuren van de oude huisjes zijn al maanden dichtgetimmerd, sommige zelfs al meer dan een jaar. Liever had RWS ze al eerder gesloopt, maar de aanwezigheid van de mus in de woningen gooide roet in het eten. Tijdens het broedseizoen mogen de vogels niet worden gestoord. Volgens een woordvoerder van de corporatie zijn bij een controle onlangs twee nesten gevonden. In een poging de vogeltjes te bewegen van deze nesten naar een andere stek te ‘verhuizen’ worden in de buurt twintig vogelnesten opgehangen.

 RWS hoopt dat de huisjes begin volgend jaar tegen de vlakte kunnen. ,,Alle voorbereidende werkzaamheden zijn inmiddels zo goed als uitgevoerd, dus zodra we groen licht krijgen, kunnen we starten’’, laat een woordvoerder weten.

Het vervangen van de woningen is onderdeel van de grootscheepse vernieuwing van Goes-West. De afgelopen jaren zijn al veel nieuwe huizen en appartementen gebouwd. Op de plek van de binnenkort te slopen woningen in de Frans Naereboutstraat komen 31 huizen terug. Het gaat om levensloopbestendige woningen (met een slaap- en badkamer op de begane grond) en eengezinswoningen in twee maten. De huizen worden allemaal energiezuinig. Ze kunnen straks eventueel als nieuwe woning dienen voor mensen die nu nog aan de andere kant van de straat of in de aangrenzende Pasteurstraat of Willem Barentszstraat wonen. Hun huizen worden later namelijk ook vervangen door nieuwbouw. Ter oriëntatie: het gaat om het buurtje achter de voormalige Gamma.

Ontwerp & realisatie: Nilsson