Samenwerkingsovereenkomst bouw appertementencomplex aan Heemskerkstraat ondertekend

Categorie: Deelgebied 14
04-06-2015 In het kantoor van Emergis werd op 16 april een samenwerkingsovereenkomst ondertekend door het centrum voor geestelijke gezondheidszorg (Emergis) en RWS over de huisvesting van 18 cliënten. De huidige bewoning in de Jan van Brakelstraat en Abel Tasmanstraat voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd.

De cliënten wonen op dit moment in beschermende woonvormen aan de Jan van Brakelstraat en de Abel Tasmanstraat in Goes. Deze woningen worden ten gevolge van het Masterplan Goes-West geherstructureerd. Elf cliënten krijgen woonruimte aangeboden in het nog te bouwen appartementencomplex aan de Heemskerkstraat. Voor de overige cliënten wordt door RWS huisvesting in de directe omgeving van dit complex gezocht.

Nieuwbouwcomplex

Begin juni start de bouw van het appartementencomplex aan de Heemskerkstraat. In het complex komen 11 appartementen en een kantoorruimte. De woonruimten worden uitsluitend verhuurd aan cliënten van Emergis. Naar verwachting wordt het complex in het eerste kwartaal van 2016 opgeleverd.

Volledig pakket thuis

De cliënten krijgen een eigen appartement met een eigen woonkamer, keuken, slaap- en badkamer en gaan zelf de huur en andere lasten betalen. De verhuizing betekent dat de cliënten voortaan volledig pakket thuis (VPT) krijgen. In hun eigen woonruimte worden ze intensief begeleid. Een woonbegeleider komt regelmatig bij de cliënt thuis en helpt met het organiseren van zijn/haar leven op allerlei gebieden.

De samenwerkingsovereenkomst is vooruitlopend opgesteld op basis van de veranderende regelgeving van het scheiden van wonen en zorg.

Ontwerp & realisatie: Nilsson