Mural Goes; 1 tot 10 juli 2015

Categorie: Algemeen
07-07-2015 Er gaat iets groots gebeuren in Goes. De Culturele Raad Goes organiseert vanaf begin juli de zomertentoonstelling Mural Goes, een kunstproject van formaat! De Culturele Raad Goes organiseert Mural Goes. Tien muren in de stad Goes (Zeeland) worden tijdens een tiendaags festival door internationaal befaamde kunstenaars omgetoverd tot kunstwerken. In een tiendaagse festivalperiode verschijnen de metershoge kunstwerken op soms verrassende plaatsen. Mural art festivals zijn wereldwijd populair. In Nederland duikt mural art steeds vaker op als incidentele kunstvorm.

Ook in Goes

Op het appartementencomplex aan de Kastanjestraat zijn de kat, de gans en de reiger niet te missen. Minder lang konden we genieten van De Duif aan de Joachimikade, dat vorig jaar door brand werd verwoest. Dit kunstwerk van de Goese kunstenaar Stefan Thelen werd in 2012 uitgeroepen tot “het mooiste illegale kunstwerk van Nederland”. Niet voor niets dus dat De Duif het boegbeeld is van Mural Goes.

Goes als openluchtmuseum

Beeldend kunstenaar en voorzitter van de Culturele Raad in Goes Wim Bakker is de bedenker van het festival en startte samen met Stefan Thelen in 2014 de voorbereidingen. “Het is geweldig dat we zoveel enthousiasme tegenkomen. Bij het bedrijfsleven, maar ook bij de RWS zonder wiens medewerking dit niet kan plaatsvinden. Het voor Nederlandse begrippen grootse muurkunstfestival maakt van Goes in korte tijd een openluchtmuseum. Internationaal gevestigde kunstenaars uit onder andere IJsland, Spanje, Canada en Nederland zijn live aan het werk te zien.”

De tijd dat gewerkt wordt aan een mural kan iets korter of langer zijn. Soms kost het 1 a 2 dagen voorbereiding voor een werk echt zichtbaar wordt. Het is leuk om meerdere keren langs te komen om te kijken hoe het groeit!

Hendrik Beikirch: start 2 juli op flat Weidezicht
Jorge Rodriguez Gerada
tot 7 juli op Dam
Phillippe Baudelocque
: 2 - 9 juli Voorstad
Utile
 (Harry Fieber): 2 - 10 juli Deltaschool, Hollandiaplein
Marcel Thelen: start 's avonds 1 juli op flat Bongerd oostzijde
Zedz: 4 - 11 juli Deltaschool, Hollandiaplein
Ready2Rumbl: 2 - 5 juli, Vogelzangsweg/De Graaffstraat
Collin van der Sluijs & Rutger Termohlen: 3 - 9 juli Moerbeistraat  en 1 + 2 juli Voorstad
Zenk One: 2 - 10 juli, Westwal
Super A (Stefan Thelen): 3 - 9 juli, Moerbeistraat

Meer informatie

Houd de website www.goesisgoes.nl in de gaten voor de exacte data, locaties en activiteiten. Hier is ook de route te downloaden langs álle kunstwerken. Sommige zijn permanent, andere verdwijnen weer, bijvoorbeeld omdat een gebouw wordt afgebroken. De totale route blijft minstens tot en met de herfstvakantie te volgen.

Ontwerp & realisatie: Nilsson