Informatiebijeenkomst Heemskerkstraat

Categorie: Algemeen
06-03-2014 Woensdagavond 26 februari 2014 heeft er een positief overleg in het informatiecentrum te Goes-West plaatsgevonden met bewoners uit de omgeving Heemskerkstraat over de nieuwbouw in deze straat.

In 2012 zijn de eerste nieuwbouwplannen voor deze locatie met de omwonenden besproken. Deze plannen stuitten op verzet door de hoogte van het bouwblok en het grote aantal geplande appartementen. Woningcorporatie RWS heeft deze bezwaren ter harte genomen en heeft een nieuw plan opgesteld in overleg met Marsaki en de gemeente Goes. Dit plan is aan de omwonenden gepresenteerd.

Het plan omvat nu een tweetal eengezinswoningen, een blok van twee lagen met appartementen en een klein blok van drie lagen met appartementen op de hoek met de Zuidvlietstraat. Deze in totaal 12 appartementen worden door RWS rechtstreeks verhuurd aan zelfstandige bewoners die zorg van Emergis afnemen, en dienen als vervangende huisvesting voor de woningen die momenteel door Emergis worden gehuurd in de Abel Tasmanstraat en Jan van Brakelstraat te Goes-West. Bekijk hier de presentatie.

De bewoners hebben hun waardering uitgesproken voor het aangepaste plan. Ze zijn blij dat RWS naar hun bezwaren geluisterd heeft.

Volgens de huidige planning wordt er eind 2014 / begin 2015 gestart met de bouw, afhankelijk van de doorloop van de planologische procedure.

Ontwerp & realisatie: Nilsson