Een nieuwe inrichting voor het Hollandiaplein

Categorie: Algemeen
14-09-2016 Wellicht hebben jullie het al gezien, de laatste paar weken voor de bouwvak is gewerkt aan een nieuwe inrichting van het Hollandiaplein. Er zijn mooie grote boombakken aangelegd die het plein meer allure en vooral ook ‘een groen gevoel’ moeten geven.

En met de grote bakken hopen we meteen het groeiprobleem van de bomen op het plein op te lossen: door de hoge grondwaterstand en de kleinere plantvakken bleven ze namelijk wat achter in groei.

 Het vroegere Hollandiaveldje

Het Hollandiaplein is in 1989 aangelegd op het ‘Hollandiaveldje’ bij de gelijknamige melkfabriek. Van de fabriek resteert nog een deel van het gebouw en het onderste deel van de schoorsteen (als onderdeel van de voormalige Renault-garage). Op de foto is het plein direct na de aanleg te zien.

Foto: afdeling Communicatie gemeente Goes

Nadat de bebouwing van het appartementengebouw De Admiraliteit (1993) en zorgorganisatie Allévo (1995/1996) samen met het Stadskantoor (2005) al drie stevige wanden van het plein vormen, zal binnenkort ook de noordwand als pleingevel verrijzen. De Deltaschool heeft inmiddels plaatsgemaakt en het terrein is bouwrijp voor een nieuw appartementengebouw.

 

Ontwerp & realisatie: Nilsson