Draag bij aan het klimaat en vervang steen door groen

Categorie: Algemeen
29-06-2020 Het klimaat verandert steeds sneller en weersomstandigheden worden extremer. Veel plant- en diersoorten hebben hier last van en ecosystemen verdwijnen of staan onder druk. Tijd om in beweging te komen en actie te ondernemen. Daar kunt u als inwoner van Goes-West ook aan bijdragen.

Zo kunt u in uw eigen tuin al een verschil maken. Door bijvoorbeeld steen te vervangen door groen. Zo krijgen planten en dieren meer leefgebied, het water kan weer in de bodem zakken, fijn stof wordt afgevangen en voelt u zich prettiger en gezonder.

Tips


Een paar tips hierbij: zorg voor hoogteverschillen en houd belangrijke dingen hoog en droog. Zorg dat minstens twee-derde van de tuin onverhard is, zodat meer water in de grond kan zakken. En plaats een bladvanger in de regenpijp zo laag mogelijk bij de grond. Bij veel regenval kan het riool de hoeveelheid water soms niet aan. Door middel van de bladvanger kan overtollig water toch wegstromen, zonder vervelende gevolgen in uw sanitair.

Vraag hulp


Als u geen groene vingers heeft, kies dan makkelijke planten. Of vraag die buurman of student die wél van tuinieren houdt, te helpen met beplanting of onderhoud. Kijk voor meer tips op https://steenbreek.nl/.

Ontwerp & realisatie: Nilsson