De Zeven Provinciën

Categorie: Algemeen
26-09-2018 De naam van het appartementencomplex aan het Hollandiaplein in Goes is bekend. Begin september is de naam ‘De Zeven Provinciën’ aangebracht op de gevel van het 60 tellende appartementencomplex. Een bijzondere naam, voor een bijzonder gebouw.

De Zeven Provinciën is een vlaggenschip uit 1665. Het schip is vooral bekend geworden als het schip van zeeheld Michiel de Ruyter. De Zeven Provinciën maakte deel uit van de slagvloot met als doel om de strijd aan te gaan met de vijand. Het schip heeft een belangrijke plaats verworven in het rijtje van illustere Nederlandse marineschepen.
 
Reden naamkeuze
In Goes-West zijn diverse straatnamen vernoemd naar verschillende zeevaarders uit het roemruchte scheepvaart verleden. Denk bijvoorbeeld aan de J.P. Coentraat, de Jan van Brakelstraat en de Evertsenstraat. Het leek ons daarom niet meer dan logisch om onze nieuwbouwcomplexen in Goes-West ook te vernoemen naar ‘iets’ uit die tijd. Al snel kwamen we op het idee om onze complexen te vernoemen naar de schepen die deze zeevaarders en ontdekkingsreizigers hebben vervoerd. Zo hebben we in 2016 het appartementencomplex 'De Heemskerck' opgeleverd. Binnenkort komen daar in de Evertsenstraat ook 'De Hoorn' en 'De Henry' bij.

Bijzonder complex
Op het Hollandiaplein in Goes gaat geen warmte verloren. De 36 sociale huurappartementen en 24 koopappartementen die RWS daar heeft gebouwd, worden verwarmd met warmte uit het riool. Dat noemen we Riothermie. Gemeente Goes, Marsaki en RWS zijn de eerste in Nederland die deze techniek toepassen.

Ontwerp & realisatie: Nilsson